alapítvány

10 esztendős lett a Bükkszék Művésztelep. Elszaladt az idő!! Jövő májusban nagyszabású kiállításra készülünk Egerben...

2017. november 24-én (pénteken) 17.00 órakor újra pihentető művészet felnőtteknek az ART ÉRT-ben.

Idén kilenc esztendős a Bükkszék Művésztelep. Október 6-án nyílt az esztergomi Rondella Galériában a művésztelep válogatott kiállítása. A kilenc év során, a művésztelepen alkotó művészeket hívtuk meg:

Baksai József,  Bán Miklós, Kéri Mihály, Puha Ferenc, Sz. Varga Ágnes, Vincze Ottó, Wrobel Péter, Becse Tamás, Csetneki József, Fazekas Balogh István, feLugossy László,  Lázár Zsolt. 

A kiállítás október 29-ig tekinthető meg.

Köszönjük Dinnyés Józsefnek a közreműködést!

Összesen, a tíz nap alatt 19 résztvevővel zajlott idén a XVIII. szabadiskolánk. Idén is érkeztek hallgatók Gyergyószentmiklósról a Borsos Alapítvány és a Szigetszentmiklósi Városi Önkormányzat támogatásával. A Bertalan-házban volt a szállás és a műhelyek egy része kialakítva. Itt voltak az esti vetítések, ahol Baksai József Munkácsy-díjas festőművész tartott minden este vetített képes előadásokat azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egyrészt megismertetessen a résztvevőkkel jónéhány képzőművészt, illetve ezzel is inspirálja a résztvevőket az alkotó munkára. - Bejött!! Számos kiváló munka született, amelyből egy szűk válogatást mutattunk be a Múzsák Temploma előtti zárókiállításunkon, ahol idén is adtunk ki díjat. A szabadiskola vezetése úgy döntött, hogy a korábban létrehozott, Gubis Mihályról elnevezett díjat és a 2011-ben Urbán Györgyről elnevezetett díjat évenkénti váltórendszerben fogja ezt követően kiadni. Idén Buchholz Zoltán kapta az Urbán-díjat, amelynek átadásán a művész özvegye is jelen volt.

2017-ben a helyi média - az Szent István Rádió kivételével - semmilyen érdeklődést nem mutatott a rendezvény iránt.

Zárókiállítás augusztus 16-án 16.00 órakot a Múzsák temploma előtti téren. Mindekit szeretettel várunk!

Fotók: 

https://drive.google.com/open?id=0B-rWCQmwN7ZgRmdIOVlOOEFOUEk

Jelentkezési lap letölthető

Bükkszéken művésztelepet vezetni, azon részt venni a lehető legjobb dolgok egyike! Ugyan egy hét az az időintervallum, amelyet kitölt a telep, mégis minden eddig meghívott művész nagy jó szívvel emlékezik vissza az ott töltött időre. Idén Bán Miklós, Csetneki József, Kéri Mihály és Wrobel Péter vettek részt az alkotómunkában, a hagyományoknak megfelelően felálló rendszerben:

Oldalak

Feliratkozás RSS - alapítvány csatornájára