Pihentető Művészet Felnőtteknek - II.

November 29-én másodszor találkoztak a Pihentető Művészet Felnőtteknek Klub tagjai az ART ÉRT Műhelyben, a Kazinczy út 27-ben. E második alkalommal – a kölcsönös ismerkedés után már – egy kicsit komolyabb feladat került a klubtagok elé.
A vizuális nyelv elemeivel történő ismerkedést követően a képi kompozíció által kiváltható alkotói üzenetekről, majd az eszközök között részletesebben elsőre a szénről esett szól, amelyet ez alkalommal már kezünkbe is vettünk. A külön fénnyel tálalt beállításhoz használt tárgyakat a klubtagok válogatták össze. Ezt követően a rendelkezésre álló papírok közül választottuk ki azt a típust, amely a szénhez mint eszközhöz a leginkább megfelelő. Jelen esetben ez egy jó minőségű csomagolópapír volt.
Ez alkalommal a „hóhér akasztására” is sor került. Megkértek, hogy az első lépésnél, a képi elemek felvázolásánál mutassam meg én, hogy kezdek hozzá. Ez meg is történt. feLugossy Laca, a klub Munkácsy-díjas művészetanára is intenzíven kiveszi részét a munkából. A gyakorlati tevékenység mellett éppen a ő jóvoltából rendszerint izgalmas művészettörténeti kérdések kerülnek elő.
Kiváló képek születtek, és a tagok kérték, hogy a havi időközönként tervezett összejöveteleinket rövidítsük két hétre, amit el is határoztunk, így a következő találkozónkra december 13-án 17.00 órakor kerül sor.

Csetneki József

A fényképeket Vukovics László készítette