Festészet Napja 2009

2009. október 18. (vasárnap) - 16 óra
Sárospatak

A Miskolci Nemzeti Színházban kortárs- és társművészetekre hangsúlyt helyező sorozat indul útjára a 2009/2010-es évadban. Ennek egyik eleme a Műsoron kívül, melynek állandó házigazdája Bujdos Attila, az Észak-Magyarország főszerkesztő-helyettese. Első alkalommal, október 18-án a Festészet napja alkalmából Sárospatakra invitáljuk a nézőket, ahol akciófestés, kiállítás megnyitó, borkóstolás, beszélgetés festőművészekkel és finom falatkák várnak majd minden érdeklődőt feLugossy László Munkácsy-díjas, Csetneki József és Fazekas Balogh István festőművészek közreműködésével. A programok 16 órakor kezdődnek Sárospatakon, a busz 14 órakor indul Miskolcról.

Program
14.00 óra Különjárat indul Sárospatakra az Antall József parkból, Miskolcról
16.00 óra Utcai akciófestészet meglepetésekkel a Hild téren és városnézés kisvonattal, közben beszélgetés feLugossy László, Csetneki József és Fazekas Balogh István festőművészekkel
17.00 óra Fazekas Balogh István kiállításának megnyitója az Art ért Galériában. Ezt követően az Újbástya Rendezvénycentrumban Bujdos Attila a Sárospatak Art Ért festőművészeivel beszélget egy pohár bor és némi harapnivaló mellett.
19.00 óra A busz visszaindul Miskolcra

„Igyekszünk mindig teljesen új műsort kitalálni és megvalósítani, természetesen a tapasztalatainkat is felhasználjuk. Az élő műsorok egyszeriek és megismételhetetlenek, ettől vonzó ez a műfaj. Szeretem a természetességet, a spontaneitást.” (feLugossy László)