Elindultak a szakmai találkozók és a tantárgyi fejlesztések

Az ART ÉRT Alapfokú Művészeti Iskola edelényi telephelyén valamint a Triola Alapfokú Művészeti Iskola csepregi telephelyén egyaránt elindultak a heti szakmai találkozók és a tagozatokhoz illeszkedő tantárgyi fejlesztések. Mindkét helyszínen mind a két típusú foglalkozást ugyanaz a tanár tartja. Edelényben Haraszti Judit foglalkozik a dráma tagozatos gyerekekkel, Csepregen pedig Hetyésy Katalin foglalkozik a kézműves gyerekekkel.
A heti szakmai találkozók keretében, olyan, a projekt tematikájához illeszkedő kreatív alkotó munka folyik, mely kiegészítése az alapfokú művészetoktatási óráknak, s amely segít összekapcsolni a kreatív alkotó munkát az elfogadás és a kapcsolat építés gondolatával.
A tantárgyi fejlesztés foglalkozásain az adott szakterületek (így Edelényben dráma, színjátszás, Csepregen kézművesség, képzőművészet) mélyebb ismereteit sajátíthatják el a gyerekek. Ezeken a foglalkozásokon olyan általános ismeretek átadása és képességfejlesztés folyik, mely az alap tanterven felüli fejlesztést biztosít.

Képek: