Bükkszék Művésztelep 9. alkalommal

Bükkszéken művésztelepet vezetni, azon részt venni a lehető legjobb dolgok egyike! Ugyan egy hét az az időintervallum, amelyet kitölt a telep, mégis minden eddig meghívott művész nagy jó szívvel emlékezik vissza az ott töltött időre. Idén Bán Miklós, Csetneki József, Kéri Mihály és Wrobel Péter vettek részt az alkotómunkában, a hagyományoknak megfelelően felálló rendszerben:

- Június 25-én (vasárnap) kiállítással nyílt a művésztelep a helyi művelődési otthonban. Zagyva Ferencné Marika, Bükkszék polgármestere, a település nevében, Vincze István a telep házigazdája és támogatója, valamint Csetneki József a telep művészeti vezetője köszöntötték a megjelenteket.

Aztán indultak a munkás hétköznapok. Reggeli a telepen, ebéd a fürdőben, alternatív strandolás a felajánlott tiszteletjegyekkel (hála érte), vacsora a telepen. Útba esett (jövet-menet) a faluközpontban a Király Söröző... És persze a munka.

A hét közben többen meglátogatták a művészeteket a faluból. Közös ismerősök keresése, beszélgetések a képek felett.

A telep utolsó napján. július 1-én zárókiállítás és hosszú búcsúzkodás, rövid értékelés és finom ételek, immár az egy hét alatt készült munkák társaságában.

Általában rövid idő egy hét egy művésztelepen. Ez a hét azonban olyan gyorsan repült el, hogy a ki- és becsomagolás tevékenységei mintha közvetlenül egymás után történtek volna meg...

Idén októberben Esztergomban, a Rondella Galériában mutatkozik be a művésztelep. Jövőre 10 évesek leszünk. - Komoly terveink vannak!!!

 

Fotók:

https://drive.google.com/open?id=0B-rWCQmwN7ZgMWx1RlFkampwT3c