10 éves évforduló

Nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy ünnepeljenek bennünket. Ahhoz sem, hogy mi magunkkal tegyük ezt. Talán nem öntömjénezés ha, 10 évente mégis előfordul ez, így egymás között.
Igaz, az első 10 éves évfordulónk volt a 2013-14-es tanévben, eleinte úgy tekintettünk erre a kis ünnepségre, mint egy feladatra a tanév végén… Volt is izgalom bennünk, lesz-e elég energiánk, időnk tisztességesen megszervezni, lebonyolítani. Na és persze abban sem volt tapasztalatunk, hogy mi is kerüljön ott elő, és miként. Aztán elővettük a 10 év alatt nálunk tanító tanár kollégák névsorát, címeit, elkezdtük átnézni a 10 év fotóit, aztán közben megnyugodtunk, hiszen tulajdonképpen egymás között leszünk, magunkról adunk rövid áttekintést, magunknak. Így is volt aztán július 3-án. Kollégáink, volt kollégáink (akik ráértek) és barátaink jelenlétében így Csetneki Zsuzsanna igazgató asszony köszöntötte a vendégeket, és az iskola alapítója, Csetneki József mutatta be az iskola múltját szubjektív megközelítésben.
Több volt tanárunk itt találkozhatott először, hiszen előfordulhatott, hogy nem egy tanévben tanítottak nálunk. Többeknek, akik itt Patakon ismernek bennünket újszeűen hatott, hogy a 10 év alatt hány településen dolgoztunk, kik jelenleg és kik voltak a partnereink.
Izgalmas volt kicsit beleülni ebbe a helyzetbe. Izgalmas és roppant érdekes volt a saját teremtményünkről, amiben nap, mint nap élünk - kicsit kívülről nézve azt – beszélni. Senki nem panaszkodott, és azt mondtuk, „eddig megérte”, így fordultunk be a 11. évbe…

Képek: